2013. 08. 16.

A 7. résszel vége a Cat&Bones sorozatnak

UpFromGraveCOVJeaniene ma hajnalban közölte a hírt, hogy a hetedik résszel, mely az 'Up From The Grave' címet kapta, véget ér az eredetileg kilenc részesre tervezett négysikerű sorozat.

Az oka röviden: "Amikor elkezdtem felvázolni évekkel ezelőtt a történetet, úgy gondoltam, hogy összessen kilenc könyvet vesz majd igénybe, hogy az egészet elmondjam. Viszont úgy alakult, hogy előbb be tudtam fejezni."

Akik a hosszú okra kíváncsiak:

Jeaniene elmondta, hogy amikor elkezdte írni Cat &Bones történetét, még nem tudta hány könyvet ölel majd fel, mert még nem volt kiadója, így csak saját magának írta. Az egy könyvre ötlete, hamar két könyvvé alakult és így tovább, egészen 2006-ig, amikor is aláírta a szerződést a kiadóval. Bár akkor még csak két könyvre volt szerződése, de őt ez sem tartotta vissza. Folytatta az írásukat, hiszen még bőven volt, mint elmondani a vámpírvadászok történetéről. Később, hála a rajongóknak és a sok könyveladásnak, a kiadó is több könyvet kért tőle, de Jeaniene még mindig nem tudta pontosan, hány részt fog írni.


Viszont ez a fajta bizonytalanság nem működik egy olyan üzletben, mint a könyvkiadás. A szerződések meghatározzák, hogy kellenek előre megírt vázlatok és az olvasók is nagyon szerették volna tudni, milyen hosszú lesz a sorozat. 2010 elején, amikor még volt egy rakás megoldatlan történetszál, Jeaniene úgy saccolta, hogy kilenc könyvet fognak kitenni a teljes történet.

2010 második felében viszont kapott egy ajánlatot, hogy írjon egy hosszabb Cat &Bones novellát egy antológia részeként, melyben Lynsay Sands-zel közösen írnának. Jeaniene hatalmas rajongója Sands-nek, így elvállalta. Amikor befejezte a Home For The Holidays írását, rájött, hogy mivel elég hosszú lett (körülbelül egy fél regény) és az alaptörténet szempontjából elég fontos dolgot tartalmaz, már nem lesz szüksége egy kilencedik könyvre. A novella gondoskodott a történet ezen részéről é amikor 2011-ben kijött, Jeaniene megváltoztatta első nyilatkozatát, és elmondta, hogy a Cat&Bones történet mégiscsak nyolc részes lesz.

Visszatekintve, bánja, hogy ezt a történetet írta meg a novellás kötetbe, mert nagyon jól tudja, hogy sok rajongó nem szereti/nem tudja a novellákat elolvasni, és ami fontos, azt inkább egy nagy regény tartalmaként olvasná. Számít arra, hogy sokan nem fognak érteni pár dolgot a hetedik könyvben emiatt és ezt nagyon sajnálja. Viszont Novemberben a Home For The Holidays önálló kötetként is megjelenik majd, és csupán 447.42 FT ($1.99,) lesz az ára, úgyhogy még bőven lesz idejük elolvasni azoknak, akik eddig még nem tették, hogy képre kerüljenek, mire a polcokra kerül az Up From The Grave.

De térjünk vissza 2013-ba. Az Up From The Grave írása közben, körülbelül a könyv felénél Jeaniene rájött, hogy mire a könyv végére ér, mindent elmond, amit valaha is elakart a két vámpírvadász történetéből és nem lesz szüksége még egy könyvre, mert így lesz kerek. Ezek után el kellett dönteni, hogy vagy ír egy "kitöltő" részt, hogy anélkül fejezze be a hetedik könyvet, hogy a sztori végére érjen, lehetségessé téve így a nyolcadik részt, vagy folytassa és fejezze be úgy, ahogy azt eredetileg tervezte.

Egy hívás a szerkesztőjének megerősítette, hogy bármennyire fájdalmas is a búcsú mindenkinek jobb lesz, ha az utóbbi megoldást választja. Folytassa, ahogy eltervezte. Ezután már csak meg kellett várniuk, mire végez az írással, hogy biztos legyen abban, tényleg mindent elmondott-e, mielőtt mindenkinek elmondják a hírt.

"Nekem is érzelmileg nagyon nehéz, hogy  hogy búcsút intsek Catnek és Bonesnak. Már több, mint egy évtizede éltek a fejemben, és lehúzni a függönyt előttük, olyan mintha egy régi nagyon jó barátnak intenék búcsút. Az érzelmi szempont mellett, még ott van a pénzügyi is. Minden új könyv a sorozatban már rendelkezik egy alap rajongói táborral, amely rohadt jó pénzt kaszál össze nekem, és én szeretem a pénzt. Nagyon. De nem annyira, hogy olyan történettel etessem az olvasóimat, amiben én sem hiszek. Mint író, azt nem befolyásolhatom, hogy az olvasók szeretni fogják a könyveket, tetszeni fog nekik, vegyes érzéseket kelt-e majd bennük vagy épp utálni fogják. Azonban azt befolyásolhatom, hogy csak olyan történetet írjak, amit Én is szeretek. Számomra ez egy sokkal fontosabb, mint a könyvek száma."

Jeaniene azt is elmondta, hogy valószínűleg fogjuk még látni a kedvenc vámpírpárosunkat később mellékszereplőkként, mint ahogy eddig is feltűntek a spin-off könyvekben. Egyelőre egy darabig nem tervez újabb novellát vagy rövid történetet írni róluk, de ez még a jövő zenéje.

forrás

Jó hír, hogy később sem kell Frost elvonási tünetekben szenvednünk, hiszen azon kívül, hogy jön még majd egy Vlad&Leila harmadik rész, ahogy az már korábban kiderült Jeaniene új sorozatba kezdett. Illetve még az sem kizárt, hogy Ian fejét is bekötik ;)


Night Huntress #7


UpFromGraveCOVThere’s always one more grave to dig.
Lately, life has been unnaturally calm for vampires Cat Crawfield and her husband Bones.  They should have known better than to relax their guard, because a shocking revelation sends them back into action to stop an all-out war…
A rogue CIA agent is involved in horrifying secret activities that threaten to raise tensions between humans and the undead to dangerous heights.  Now Cat and Bones are in a race against time to save their friends from a fate worse than death…because the more secrets they unravel, the deadlier the consequences.  And if they fail, their lives—and those of everyone they hold dear— will be hovering on the edge of the grave.
Megjelenik: 2014. Január 28 (USA)
ElőrendelhetőAmazonB&N,BooksAMillionPowellsIndiebound

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Oszd meg velünk a véleményed!