2012. 04. 13.

Gyakran Ismételt Kérdések

Miért nem készült még film/TV sorozat a könyveidből?
Nagyon szívesen látnám a munkámat a nagyképernyőn, de ez olyasmi, ami felett nincs befolyásom. Nyomtatva látni a munkámat egy valóra vált álom számomra, szóval egy film vagy sorozat adoptáció lenne a hab a tortán. A mai napig még nem vásárolták meg a filmes jogokat a sorozatomhoz, de amint ez változik, mindenkit értesítek.

Lesz még Cat & Bones könyv a 7. könyv után? 
Igen! Aláírtam egy új szerződést a kiadómmal, miszerint 9 könyv után fog véget érni az ő történetük hét helyett. Mint kiderült, több könyvre van szükség, mint eredetileg gondoltam, ahhoz hogy mindent, amit terveztem velük végre hajtsam. A sorozat a hetedik résszel zárul. Részletek itt!

Mik a "Night Huntress World" könyvek, amiket emlegetsz?
Ezek azok a könyvek, ahol a Cat és Bones könyvekből megismert mellékszereplők kerülnek a reflektorfénybe és a saját könyvük főhősei lesznek. "Night Huntress World" első részében Spádé (alias, Charles) lesz a főszereplő. Spádé egy több száz éves vámpír, aki egy dél-walesi fogoly volt az 1700as években Bones-al. A felvigyázó hívta Charles De Mortimer bárót a ráruházott eszköz, azaz spádé nevén. Megtartotta a nevet, hogy ne felejtse el korábbi tehetetlenségét.

"Night Huntress World" második részének főhőse Mencheres. Mencheres egy egyiptomi vámpír, akinek emberi gyökerei egészen a fáraók idejéből fakad. Rendkívül erős és tud pár titkot, tiltott mágiát. Spádé és Mencheres könyve is önálló regény, nem egy új sorozat kezdete. A jelenben játszódnak és mindkét történet párhuzamos a Cat & Bones sorozattal.

Mi az a Night Prince sorozat?
A Night Prince sorozat egy közelgő könyv szett a Night Huntress világban, Vladdal és egy új karakterrel, Leila-val a főszerepben. A sorozat egy trilógia lesz.

Fogsz valaha olyan könyveket írni, amik nem kapcsolódnak a Night Huntress sorozathoz? 
Van néhány ötletem függetlenül a jelenlegi sorozatomtól. Néhányat rövid történetekbe vagy novellákba (lásd: UNDER HER SKIN vagy HAUNTED BY YOUR TOUCH) tömörítettem. Az időbeosztásom elég elfoglalt most, úgyhogy nincs mostanában olyan tervem, hogy egy teljes regényt írjak a Night Huntress világán kívül, de azok a tervek talán megváltoznak, miután lezártam Cat &Bones történetét. Meglátjuk, hogy megy! Jeaniene új sorozatba kezd!

Mi inspirált arra, hogy megírd a Cat & Bones sorozatot? 
Az első ötlet egy álomból jött. Az álmomban két embert láttam veszekedni. Valahonnan tudtam, hogy a lány félig vámpír volt, a srác egy igazi vámpír és veszekedtek, mert a lány elhagyta a srácot. A történet arról, hogy kik voltak ők, és mi vezetett idáig fejlődött és így ért FÉLÚTON A SÍRHOZ. A veszekedés, amit megpillantottam, a sorozat második részében; KARÓ ÉS SÍRHANT-ban zajlik.

Bones-t mintáztad valakiről? 
Nem igazán. Megjelenésileg, mondhatjuk, hogy Bones keveréke (fiatal változatban) Viggo Mortensennek, Billy Idolnak  és Bruce Campbellnek és egy kis James Francot is dobtunk a gépezetbe. Személyiségileg Bones a saját torz képzeletem szüleménye.

Fogsz még több könyvet írni a Night Huntress World sorozatban?
Jelenleg Vlad sorozatán dolgozom, ami a Night Prince címet kapta. Ez egy teljesen új sorozat lesz. Az első Vlad/Leila könyv 2012. Június 26-án jelenik meg Once Burned címmel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Oszd meg velünk a véleményed!