2014. 02. 11.

Up From The Grave megjelenési Google Hangout Interjú Jeanie-nel

Aki lemaradt róla, Jackie a Literary Escapismtól készített egy interjút kedvenc írónőnkkel, ma pedig közzé is tette róla videót, amiből lefordítottuk és elhoztuk nektek a legérdekesebb információkat/kérdéseket. A videó az utolsó 10 percig spoiler mentes, és a jövőbeli tervekről szól, az utolsó 10 percben az Up from the Grave-ben történteket vitatták meg. 

Illetve a videó közepén egy kis betekintést kapunk Jeaniene új sorozatába, a Broken Destiny-be. Erről egy külön bejegyzésben számolunk be bővebben.



 Megtudhattuk, hogy valószínűleg a jövőben kapunk egy-két novellát majd Caték életéről, hogy tudjuk mi van velük, de teljes regényt Cat szemszögéből biztosan nem fogunk többet kapni. Azt viszont nem zárta ki, hogy a sorozat mellékszereplőiről írjon spin-off könyveket, ahol Caték biztosan feltűnnek majd egy.-egy apró jelenet erejéig.

Jeaniene szeretné Timothy történetét is elmesélni, vagy egy másik karakter történetében mellékszálként, vagy egy külön spin-off könyvben, emellett még sok egyéb dolgot megszeretne mutatni az NH világból.

Biztos hogy lesz még legalább egy könyv az NH világában, talán Iannel, talán mással. 
Már van ötlete Ian sztorijához, de mivel Ian nagy rajongó-kedvenc, Jeaniene biztosra akar menni, hogy megtudja úgy írni a könyvet, hogy az tényleg hűen tükrözze mindazt, amit elakar mondani Ian karakteréről, így amíg nem biztos benne, addig nem írja meg. Nem akar csalódást okozni a rajongóknak. Szóval az ötlet megvan, ami több, mint két évvel ezelőtt, úgyhogy most már csak attól függ, hogy kitud-e hozni belőle egy egész könyvnyit, mert ha Ian csak egy rövid történetet kapna, Jeaniene megvan róla győződve, hogy a rajongók vasvillával üldöznék.

Felmerült a kérdés, hogy miért nem jön még össze Ian könyve, azért mert esetleg még nincs meg a főhősnő vagy a konfliktus?
Jeaniene megnyugtatott, hogy mindkettő megvan már. Ami a hősnőt illeti, Jeaniene ismét elmondta, hogy Ian mellé valaki olyan kell, aki erősebb, mint ő, mert Ian nem hisz abban, hogy készen áll a nagy szerelemre, Jeaniene viszont másképp gondolja, úgyhogy a csajnak egy nagyon erős személyiségnek kell lennie, hogy a.) lépést tartson vele és b.) hogy rendre tegye a palit, hiszen Iannek sok hibája van, kezdve azza, hogy egy hímringyó *nevet*. Az biztos, hogy nem Justina és nem Marie lesz a párja.

A következő kérdés Veritas-ra vonatkozott, hogy látjuk-e még őt a jövőben? 
Jeaniene sok mellékszereplővel szeretne még kezdeni valamit, és Veritasnak érdekes története van, amit még nem tudott bemutatni, úgyhogy nagyon is szeretne vele kapcsolatban is alkotni valamit, csakúgy, mint Maximus-szal a Night Prince sorozatból. Elárulta, hogy nem véletlenül hozza vissza újra-és újra némelyik mellékszereplőt, legtöbbjükhöz bőven van ötlete.

Mivel eddig a spin-off könyveket a férfi mellékszereplők kapták, jogos volt a kérdés, hogy lesz-e olyan, amikor egy női mellékszereplőt emel ki az írónő az NH világából és ír neki könyvet.
A válasz, szeretne, de még nincs ötlete, hogy kivel. Általában az a karakter kapja a könyveket, akik a leghangosabban ordítoznak Jeaniene fejében, akik a legtöbbet  mutatják meg magukból, egészen addig, míg Jeaniene nem tud másra gondolni. Úgyhogy ez attól függ majd, hogy melyikük hangja a leghangosabb.

Night Prince #3 megjelenésével kapcsolatban elmondta, hogy majdnem kész van a Beautiful Ashes-el, szóval, amint azt befejezi, elkezdi írni az NP 3-at. Ám nem tudják még mikor fog megjelenni, hogy vagy ez év végén vagy a következő év elején.

Felmerült az is, hogy fogjuk-e még látni Juan-t, Coopert, és Cat régi csapatának többi tagját a jövőben?
Jeaniene izgatottan válaszolta, hogy szívesen írna róluk, mert szórakoztatóak, szeret róluk írni, és az UFTG-ben történtek után, szeretné megmutatni, hogy a srácok hogy alkalmazkodnak az új "pozíciójukhoz", mi történik velük. Úgyhogy erre a válasz: remélhetőleg!

Egy nap talán Bones nézőpontjából is kapunk egy új novellát - valamit azutánról, hogy Cat belépett az életébe, de jelenleg túl sok minden van még előtte.

UP FROM THE GRAVE SPOILEREK!!


XY szerint Katie feltűnése túl kiszámítható és felesleges volt.
Jeaniene szerint ezt olvasó válogatja, volt, aki azt mondta, hogy mindenre számított, csak Katie-re nem. Voltak, akik azt mondták, hogy már a prológusból tudták, hogy mi lesz a vége. Szóval annak az olvasónak, akik számított Katire-re valóban Katie kiszámítható volt. Azok számára, akik nem látták előre, egy meglepetés volt. Képtelenség teljesen újat, frisset kiszámíthatatlant írni, mert valaki, valahogy, valahol már megírta. De minden író csavarhat rajta egyet és csak remélheti, hogy a letöbb embernek tetszeni fog a csavar. A lényeg, hogy az író őszintén szeresse, amit ír, és remélje a legjobbakat.

Katie-vel kapcsolatban... miért pont Tate volt az egyetlen, aki megfelelt donornak? 
Nem 100%, hogy Tate az apa, csupán kizárásos alapon, ahogy Cat visszatekint az időben, hogy oké, akkor most itt voltam, ezekkel az emberekkel, itt tették, azt amit. Ők azért gondolkodnak Cat csapattagjaiban, mert Madigan ezt mondta, szóval azt vették figyelembe, hogy ki a legesélyesebb, és mivel Tate volt a csapat legrégebbi, legállandóbb tagja, esélyesebb, mint egy random katona, aki jött-ment az évek során. Juan pár évvel később csatlakozott, Cooper szállt be a csapatba utolsónak, Dave szintén picivel később jött, szóval az egyetlen, aki a legelejétől volt a csapattal az Tate. Persze lehetséges, hogy valaki más volt, ezért is hagyta Jeaniene nyitva ezt a szálat, mert Cat nem tudja biztosan, és Tate sem tudja, és nincs is mód arra, hogy megtudják. Az életben is vannak olyan dolgok, amikre nem találhatunk választ.

Egy nap szeretne írni valamit Kate szemszögéből is, mondjuk úgy 10 év ugrással a jövőbe, mert az ő karaktere annyira különleges és annyi minden van a történetében, amiről lehetne írni, hiszen mindenkitől, minden fajtól rejtőzködve kell élnie, de mégsem lesz egy gyenge virágszál, nem lehet, tekintve, hogy milyen gyerekkora volt, úgyhogy Jeaniene nagyon szeretné bemutatni őt is a későbbiekben - ahol persze feltűnne Cat és Bones is, mint a szülei. Azért nem szeretne hamarabb írni róla, mert körülbelül 10 évbe kerülne, hogy eljusson odáig, ahol nem csak ugyanazok a dolgok ismétlődnének, például, hogy mindent, amit bele programoztak újra és újra tanuljon. Ezentúl mindent másként kell csinálnia, másként kell megtanulnia, hiszen teljesen más helyzetbe került, és Jeaniene kétli, hogy ezt sokan akarnák olvasni. Pont ezért lenne szerinte érdekes az időugrás, mert úgy megtudná mutatni, hogy mivé fejlődik és, mint Cat és Bones, bár az esetek többségében tudná kontrollálni magát, de még mindig ott lenne benne a régi Katie. Plusz, sokkal érdekesebb egy fiatal nőről írni, például mi történik, amikor majd randizni akar. Márpedig eljön az az idő is. Kibe fog belebotlani? Mert, ha úgy fut bele valakibe az utcán, mint anno Cat, és a srác ember, Katie simán megölheti 3 másodperc alatt, ha viszont egy vámpír vagy ghoul, akkor rejtőzködnie kell előtte, szóval mik a lehetőségei? És mi történik, amikor majd kimászik a szülei védelmező szárnyai alól, hogy kezeli majd a belső viszályokat, amikkel minden fiatal szembenéz olyankor?  Milyen lenne, ha az egész természetfeletti világ a fejedre vadászna?

Katie öregedésével kapcsolatban... úgy öregszik, mint egy ember, előbb utóbb megáll az öregedésben vagy csak lassabban öregszik? 
Katie három faj keveréke. 1/3 ember, 1/3 vámpír és 1/3 ghoul. Azért tűnik idősebbnek a koránál, mert Madigan hormon, gén - kezeléseknek vetette alá, hogy hatékonyabb katona legyen fiatal kora ellenére is. Szóval, amikor valójában 18 lesz, valószínűleg úgy fog kinézni, mint egy 20-as évei elején járó fiatal nő. Lehetséges, hogy ahogy Caté i,s az ő öregedése is megáll/lelassul, ha eléri a felnőtt kort. Vajon onnantól kezdve vérre fog szomjazni, ahogy Catnél is történt, vagy lesznek ghoul tulajdonságai? Ezek mind olyan dolgok, amik jelenleg a levegőben lógnak, de mivel Jeaniene tervezi Katie történetét, erre remélhetőleg majd választ is kapunk. A pubertás kort mindenképpen eléri majd, és még tovább is öregszik, de a kérdés az hogy utána mi következik. És hogy ez mit jelent majd Caték számára, hiszen az eredeti ötletük az volt, hogy addig védelmezik, amíg letud élni egy normális életet, de mi van ha az a normális élet 400 évet jelent? Vajon reális, hogy olyan sokáig titokban tudják tartani a létezését? Talán nem. Plusz biztos, hogy nem akar majd sokáig a szülői ház 24 órás védelmében maradni, ahogy a legtöbb önálló, erős akaratú ember sem.

Kérdés az is, hogy vajon Katie akkor most ember-e? Át lehet-e változtatni teljes vámpírrá vagy ghoullá?
Talán, de ha át is változtatnák egyikké, a másik még mindig ott lenne. Míg Cat két - ember és vámpír - fajhoz tartozott csak, Katie-ben három van. Így megeshet, hogy vámpírként hullákat is enne... De kitudja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Oszd meg velünk a véleményed!