2012. 04. 13.

RT Book reviews chat Jeaniene Frosttal, Charlaine Harrisszel és Nalini Singhel



Ma az RT con résztvevői kis betekintést nyerhettek a folyamatban, amin Jeaniene Frost, Charlaine Harris és Nalini Singh megy keresztül, ahogy a piacon lévő néhány legnépszerűbb paranormális sorozatokat írják. A Paranormal Chatben ma délután, a műfaj legnagyobb képviselői engedtek be minekt a világukba (fiktív és valódiba egyaránt) és persze, beszéltek arról, hogy mit várhatnak az olvasóka következő könyvekben.

A beszélgetés gyorsan elindult, ahogy a szerzők a sorozat folyamán kedvenc karakter átalakulásukról beszéltek. Frost azt mondta, nagyon elégedett az ő "Gonosz Boszorkány(os)" karakterének, Justina-nak változásával.

Nem lenne teljes a beszélgetés e között a három hölgy között, ha nem beszélnénk azokról az agyaras hősökről és hősnőkről, akiket mind annyira imádunk. Az írók arról beszéltek, hogy miért döntöttek úgy, hogy írnak sorozatot fiatal nők és nem csak öregebb férfiak, de sokkal sokkal sokkal öregebb férfiak kapcsolatairól.

Frost azt mondta, hogy ő csak simán megálmodta Bones karakterét, aki évszázadokkal idősebb Catnél, de amikor Mencheres párját kereste, egy ősi fáraóét, tudta, hogy a hősnőnek nagyon erősnek kell lennie. Az ő szavaival élve arról van szó, hogy "Megtalálni a közös alapot, több, mint Én is szexi vagyok, Te is szexi vagy."

Kaptunk néhány bennfentes részleteket a szerzőktől a sorozataikkal kapcsolatban, könyvekről és hogy az olvasók mire számíthatnak. Itt van egy-két dolog, amit megtudtunk:

Jeaniene Frostról:

- Vlad könyve, Once Burned egy új mini sorozat kezdete a Night Huntress világban. Frost feltárta, hogy biztosan lesz második rész is a Night Prince sorozatban, demég az is lehet, hogy egy harmadikra is számíthatunk majd.
- Once Burned néhány része Romániában, Vlad őrült (értsd hatalmas) kastélyában játszódik. A hősnője egy amerikai nő, aki ember, de van "egy kis elektromos problémája" a szerzői saját szavaival élve.
- A fából készült doboz a Grave's End-ből egy függő szál a sorozatban, mert a szerző azt mondja, hogy ugyan ő tudja, hogy van a dobozban egy levél Bonestól, amit Catnek el kell olvasni, az esetben ha Bones meghalna, "Én nem tudtam elviselni a megírását, a hősnőm pedig nem bírja meghallgatni."
- Ha Frost most megírná Ian könyvét, azt mondta nagy valószínűséggel "erőszak és pornó" lenne, de reménykedik, hogy előbb-utóbb Ian eljut odáig, hogy hősies típus legyen.

És amikor kérdeztük, mindegyik író elejtett egy kis morzsát, arról hogy az olvasók mit várhatnak a következő megjelenésektől:

A hetedik könyv a Night Huntress(Cat & Bones) sorozatban, feltételesen az Up From the Grave címet kapta és a következő év végén fog megjelenni.

forrás: http://www.rtbookreviews.com/rt-daily-blog/close-and-personal-three-our-favorite-paranormal-writers-frost-harris-and-singh  (itt olvashatják a Nalini és Charlaine válaszait is.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Oszd meg velünk a véleményed!